hu | en | ru | de
GYAKORI KÉRDÉSEK
Szájhigiénia

Milyen fogkrémet használjak?
A legtöbb ismert fogkrémmárka teljesen megfelelő általános igények esetén. Bizonyos panaszok esetén érdemes speciálisan arra a tünetre kifejlesztett fogkrémet érdemes választani (pl. fogérzékenység - Sensodyne család, ínyvérzés - Parodontax, stb.).

Milyen fogkefét használjak?
Kézi fogkefe választásánál fontos a kisméretű fej, és a Medium vagy Soft sörtekeménység keresése. Hard jelzésű fogkefe használata nem javasolt! Általában a nevesebb gyártók termékeivel jobb a tapasztalat, de nem csak drága fogkefével lehet gondosan fogat mosni. Elektromos fogkefe esetén nagyobb a jelentősége a márkának, mert hosszabb távú "befektetést" jelent.

Milyen szájvizet használjak?
A fogkrémhez hasonlóan általános használatra a legtöbb ismert márka megfelelő, de bizonyos panaszok esetén speciális szájvíz használata javasolt (pl. fogínygyulladás - Corsodyl kúra).

Kell fogselymet használni?
A fogközök tisztítására a fogselyem a legjobb megoldás. A legtöbb esetben használata egyértelműen javasolt.

Le tudom szedni otthon a fogkövet?
A fogkő maradéktalan eltávolítására csak a rendelőben van lehetőség, erre ultrahangos depurátort és polírozó eszközöket használunk. A fogkő eltávolítását általában elegendő évente egyszer, az esedékes fogorvosi vizsgálat alkalmával kérnie. Házilagos módszerekkel a fogkő eltávolítása a fogak és fogíny károsodását okozhatja, ezért nem javasolt.